Учителите обявиха еднодневна стачка в Турция  и излязоха на общ

...
Учителите обявиха еднодневна стачка в Турция  и излязоха на общ
Коментари Харесай

Учителите в Турция стачкуват срещу нов трудов закон

Учителите оповестиха еднодневна стачка в Турция  и излязоха на общ митинг. Той беше призован от 14 училищен синдиката против нов професионален закон, признат тази година през февруари.

 Анка

Същите профсъюзи прочетоха изказвания и носеха кокарди, протестирайки против новия закон в учебните заведения и предходната седмица.

 

Еднодневната акция през вчерашния ден беше преди първия " кариерен изпит ", който ще се организира на 19 ноември, в който ще би трябвало да се включат наложително хиляди учители.

 

Част от условията на стачкуващите учители са: Професионалният изпит, който ще се организира този месец да бъде анулиран.

 Анка

Надбавка за подготовка за образователна година, равна на една заплата, и други надбавки би трябвало да се дават на всички чиновници в областта на образованието без дискриминация.

 

Заплатите на всички чиновници в образованието да се покачват над равнището на бедността.

 

Протестиращите упорстват за равно възнаграждение за идентичен труд.

 Анка

Законът разделя учителите в държавните учебни заведения в категории като кандидат-учител, преподавател, експертен преподавател и шеф. Той дефинира разнообразни йерархични позиции и разнообразни заплати за учители, изпълняващи сходна работа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР